:: bemutatkozás
:: cégtörténet
:: termékeink
:: elérhetőségeink
:: kezdőlap

 

 

 

 Az EUROTEX Kft. fő profilja, alapítása óta, síkkötött felsőruházati cikkek gyártása és értékesítése. A korábbi kisszériás termelést mára felváltotta a nagy darabszámú, magas vásárlói igényeket is kielégítő komplex gyártási eljárások működtetése. A Társaság folyamatosan fejleszti kötő- és konfekció üzemét, a korszerű kötőipari gyártás megköveteli a technológiai fejlődés állandó követését. Termékeink 100%-át az uniós piacokon értékesítjük.

Cégünk alapítója és gesztora a Dél-alföldi Regionális Textilipari Klaszternek. Gesztorként szerteágazó szolgáltatások elérését biztosítjuk partnerszervezeteink részére (információ csere, kapacitáskoordináció, számítógépes mintatervező stúdió működtetése, beruházási tanácsadás).

Társaságunk a fejlesztéseit a Klaszter stratégiai fejlesztési terveihez illeszkedve hajtja végre. A minőségi követelményeknek megfelelni kívánó menedzsment különös figyelmet fordít a munkatársak folyamatos továbbképzésére, a legmodernebb technológia alkalmazására és a legigényesebb piacok megtartására. A társaság megszerezte az ISO 9001: 2008 minősítést, tevékenységét a minőségbiztosítási rendszer előírásait figyelembe véve végzi. 

1986: Rácz Árpád megvásárolta egyéni vállalkozóként első kötőgépét.

1990: A vállalkozás átalakult jogi személlyé, létrajött az EUROTEX Ipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

1999: Első önálló exportszállítás Olaszországba és Németországba, megjelenés a Párizs-Lyon üzletember találkozón Franciaországban

2000: Kiállítóként megjelenés a „Pret a Porter” - Kötőipari Szakkiállításon Párizsban, részvétel a Helsinkiben megrendezett üzletember találkozón.

A társaság ebben az évben támogatást nyert a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ Rehabilitációs alapjából 10 fő megváltozott munkaképességű munkatárs alkalmazására.

2001: A Széchenyi Terv keretében (GFC/AFC) 114 M Ft-os beruházás keretében technológiai váltást, új kötőipari technológiák bevezetését és ehhez kapcsolódóan világszínvonalú számítógépes kötőgépek üzembeállítását hajtottuk végre. Társaságunk bevezette és tanúsíttatta az ISO 9001: 2008-es minőségbiztosítási és minőségirányítási rendszert.

2002: Beszállítói lettünk a FILA Sport konszernnek Olaszországban. Ezen belül is mi kaptuk meg a 2002-es teljes FERRARI kollekció gyártására a megrendelést, ami amellett, hogy mintegy 80 M Ft nagyságrendű, óriási szakmai elismerést is jelent cégünknek. Nyitottunk új területek felé is, így júliusban leszállítottuk első megrendelésünket az USA-ba. Folytattuk a fejlesztéseket, szintén a Széchenyi Terv segítségével (SZT-2001-RE-1) megvalósítottuk a Dél-alföldi Regionális Textilipari Klaszter projekt részeként egy regionális kapacitáskoordinációs és bedolgozói központot, amelynek gesztora Társaságunk.

2003: Közös fejlesztés eredményeként gyártjuk a Ragno és Lana Gatto cégek kollekcióit, néhány magyar divatház is megrendelőnkké vált.

Az SZVP 2003-6 program keretében pályáztunk és nyertünk 22 M Ft-os támogatást kötőipari kikészítő bázis kialakítására a Dél-alföldi Regionális Textilipari Klaszter keretei között.

2004: Megkezdtük a világhírű Paul & Shark márkanevű termékek gyártását, és több divatház kollekcióit is már mi állítjuk elő. GVOP pályázati forrásból több mint 60 millió forinttal egészítettük ki beruházásainkat.

Megkezdte munkáját az Euroconsult Pályázati Tanácsadó iroda, így már pályázatainkat önállóan menedzseljük, mások számára is vállalunk forráskoordinációt. Közel 140 millió forintot generáltunk megrendelőink számára.